La transhumància

l que les nostres abelles gaudeixin d´una major varietat de nèctars i pòl.lens, per que les col.lònies es mantinguin fortes, i per tenir una major producció de mel, realitzem vàries transhumàncies l´any.

L´hivern és l´època de recolliment de les abelles, en la que es manténen amb un cicle vital mínim, i van consumint les seves reserves. Per tal de garantir que les col.lònies passin un hivern suau i benigne, i així arribin fortes a la primavera, les portem al Penedès, enmig de cultius de vinya ecològica dels cellers Pardas.

Allí podràn anar picant de les flors que apareixen enmig de les vinyes, donat que els migdies la temperatura és bastant suau. Just abans de la següent transhumància, al Març, hi floreixen els ammetllers, que donaràn el tret de sortida de la nova temporada.

A la primavera, a principis de Març, un grup d´arnes se´n va cap al Montseny/Guilleries, on començaràn a treballar el Trèbol blanc, el Bruc, i posteriorment l´Acàcia i el Castanyer (potser Til.ler l´any que ve…). L´altre grup se´n va cap al Bages, on florirà el Romaní, i posteriorment la Farigola, la Botja i l´Esbarzer.

El grup del Bages, un cop acabada la florida de l´Esbarzer (mitjàn Juny), anirà al Pre-Pirineu (Port del Compte/Serra d´en Verd), a 1400 m. d´alçada, on tot just comença la florida. Allí trobaràn Farigola, Sajolida, Espígol, i una varietat de floretes de prat d´alta muntanya que donaràn una mel exquisida.

L´altre grup, un cop finalitzat el Castanyer, farà cap al Pre-Pirineu, on encara treballarà un mes i mig. I així successivament…

farigola

Farigola

trèbol blanc

Trèbol blanc

esbarzer

Esbarzer

botja blanca

Botja blanca

bruc blanc

Bruc blanc

cap d´ase

Cap d´ase

castanyer

Castanyer

acàcia

Acàcia

romani04

Romaní

Flora d´alta muntanya

A %d blogueros les gusta esto: