L´arnar

L´arnar, anomenat també apiari o, senzillament, assentament apícola, és el lloc on s`ubiquen les caixes amb les col.lònies d´abelles dins.

Després d´un estudi exhaustiu de la flora de la zona, la disponibilitat d´aigua i l`accessibilitat, decideixo el millor lloc per les meves abelles i, prèvia autorització del propietari del terreny, es converteix en un nou emplaçament. També investigo l´existència de cultius convencionals on s´apliquin químics, i procuro situar les arnes com a mínim a 3 km. (distància màxima de treball de les abelles).

Quan les col.lònies són fortes i treballen de valent, el brunzit és ensordidor. En arribar preparo el fumador, distribueixo el material, i a treballar. Cal molta suavitat i concentració, ser molt observador i conéixer els cicles i hàbits de les abelles; només així podrem intervenir favorablement en la col.lònia.

Val a dir que segueixo en part la Biodinàmica: no treballo mai amb les abelles en dies desfavorables (dia de fulla i node lunar.

El producte que aplico a la foto és àcid oxàl.lic, tractament orgànic contra l´àcar varroa destructor; l´alterno amb BeeVital (R)(àcid fòrmic-oxàl.lic-olis essencials). 

arnes model  Dadantarnar Castellbell i el Vil.larel fumador

fum per la piquerafumem i obrimaplicació àcid oxàl.lic a principis de temporada

sense por i amb suavitat  quadre amb cria i abellaDSC00738

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: