L´extracció

Un cop collida la mel, i a l´obrador, es treu la fina capa de cera verge amb la que les abelles tapen les cel.les plenes de mel.

quadre de cos de cria amb mel

Aquesta “tapa” protectora de cera garanteix la conservació òptima de la mel dins el rusc, i s´anomena “opercle”; el procés consistent en treure l´opercle es coneix com a “desopercular”.

Els quadres desoperculats es van introduïnt en una “centrifugadora”, artefacte que fa girar les bresques de mel a gran velocitat, aconseguint així que aquesta es desprengui i vagi decantant cap al fons.

centrifugadora

Un cop extreta la mel encara conté restes de cera, pòl.len i pròpolis, que es separaràn mitjançant un filtrat amb malla de Nylon; un cop filtrada es deixa “madurar” una setmana en un recipient d´acer inoxidable conegut com a “madurador”, i ja estarà llesta per a envasar!

 

FOTO2

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: